🇬🇧移居英國要注意⚠️曼徹斯特篇】

近排BNO移民去英國嘅話題十分火熱🔥,頗多人都有計劃以「太空人」移民方式去實現移居英國嘅夢。不過早兩日,英國內政部公布的申請條件,如果子女沒有BNO資格,持BNO的父母須聯同子女申請簽證,才能一同獲得居英權。另外,參考英國其他簽證要求,申請人在英國居留期間不能離境多於指定日數,才能滿足符合申請定居的條件。如果需BNO持有人聯同其近親一起申請,相信BNO簽證或不能應用「太空人」的移民模式😵。

咁樣嘅話,不如我哋一齊睇下,要舉家移民,有咩要留意啦😎。今次我哋講嘅地點喺 — 曼徹斯特。

🖼環境: 位處英國嘅另一個香港,有城市既生活,物價無首都倫敦咁貴。工商業發展迅速,有好多做生意同搵工嘅機會。

🩺醫療:  有全民公費醫療(NHS),服務包括門診、急症、複雜手術、身體檢查。如果不幸患上癌症,放射治療、癌症化學治療、物理治療是免費。雖然買藥物是要自費。

🚇交通: 市內交通便利,距離首都倫敦車程兩小時即可到達。

不過,縱使好處有咁多啦,唔代表一啲伏位都無架。想了解多啲避免中伏,就快啲報名參加我哋嘅webinar啦💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️

#海外移民 #英國移民 #PagodaCapital #移民教學 #英國移民教學

👇🏻立即報名「移居英國注意事項分享會」

Recommended Posts